Добри причини за работа от вкъщи (част 1)

Моделът за работа в хоум офис вече не е само необходимост в обстановка на пандемия, но се оказа, че има и куп други предимства. Например работата от вкъщи не само спестява време на служителите, но така те могат да се справят по-добре със задълженията си, като обръщат внимание и на семейството си.

Четох наскоро, че изследователи от Станфордския университет са открили, че хората, които работят от вкъщи, са далеч по-продуктивни. След деветмесечно проучване изследователският екип стигнал до резултата от впечатляващите над 10% увеличение на производителността в домашна обстановка.

Причините за това са различни и варират. Например фактор е по-малкото разсейване от страна на колегите, когато сме в офиса, до повишената концентрация в познатата и уютна обстановка на дома. Пък и в спокойната семейна среда всеки би се чувствал по-продуктивен и мотивиран, нали?

Както вече споменах, домашният офис спестява и време. Много хора пътуват доста, за да стигнат до работното си място. За да избегнат трафика, задръстванията и да стигнат навреме, трябва да тръгнат доста по-рано от вкъщи, лишавайки се от пълноценен сън. Това напрежение, умора и недоспиване влияе негативно и върху работния процес.

Някои идват от други населени места и за целта имат доста разходи от финансова гледна точка. Особено ако работодателят не поема част от тях. И в този случай решението за домашен офис също може да помогне. И ако факторът път отпадне, служителят разполага с повече време не само за семейството си, но и за служебните си задължения.

Вие какво мислите?

Google+ Comments