Пазарувай разумно, плащай удобно – дебитна карта с възможност за пазаруване на вноски

двойка разглеждат потребителски кредити и си проверяват техните сметки

Със сигурност ви се е случвало, докато си ровите в телефона, съвсем случайно да се натъкнете на мечтания продукт – нещо, което искате от толкова време и което сякаш е решението на всички ваши желания. Развълнувани, отваряте уебсайта и го добавяте в количката. И точно когато сте само на крачка да направите този артикул ваш, реалността ви връхлита и вие осъзнавате, че в момента не може да си позволите да платите цялата сума.

В отговор на този често срещан сценарии, някои банки въведоха дебитни карти, които позволяват на потребителите да разсрочат покупките си на вноски. Един такъв пример, е дебитната карта neon, при която дори не е нужно да имате налични средства по сметката си, за да пазарувате и разделяте плащанията си на вноски. Всичко това ви дава възможност да разглеждате желаните артикули, като нещо, което може да си позволите.

Какво представлява дебитната карта с опция за пазаруване на вноски?

Това е дебитна карта, която ви позволява да правите покупки, след което да ги изплащате на вноски. Тази концепция е подобна на услугата „купи сега, плати по-късно”. Тоест, вместо да плащате цялата сума предварително, вие може да изберете да разпределите разходите за определен период на разсрочено плащане.

Целта на този тип дебитни карти е, да улеснят потребителите, предоставяйки им по-голяма гъвкавост при управлението на техните финанси (особено при по-големи покупки).

Ако купувате скъп уред, плащате за почивка или правите друга голяма покупка, може да искате да имате конкретен план за плащане на този разход, вместо да го оставите да се изгуби сред останалите ви трансакции.

Какви са предимствата от използването на такива карти?

Използването на дебитна карта с опция за пазаруване на вноски, може да предложи редица предимства, включително:

  • Избягване на дългове – тъй като това е дебитна карта, вие по същество може да използвате и само собствените си средства, вместо да заемате пари. Това може да бъде доста изгодно, в случай, че искате да избегнете натрупването на дългове.
  • Без излишни лихви и такси – някои планове за разсрочено плащане се предлагат с нулеви такси и лихви, което реално може да ви спести доста пари.
  • Предвидими плащания – плановете на вноски обикновено включват фиксирани, предвидими плащания за определен период от време. Това може да улесни бюджетирането, тъй като знаете точно колко пари ще бъдат удържани от сметката ви всеки месец.
  • Достъпни до по-широка група продукти – освен типичните неща, като техника и мебели, дебитната карта за пазаруване на вноски ви позволява да разсрочвате всяка една покупка над конкретна сума. Това дава много гъвкавост и ви позволява да работите с финансите си доста по-свободно.

Този тип карти съчетават функционалността на традиционните дебитни карти с гъвкавостта на шопинг картите, превръщайки ги в многофункционален финансов инструмент. Те ви дават възможност да правите покупки със собствени пари, като същевременно се възползвате от удобството да разделяте по-големите разходи на малки и лесно управляеми плащания.

Как работи дебитната карта neon на tbi bank?

Както вече споменахме по-горе, това е дебитна карта, с която можете да пазарувате на вноски. По-специфичното при нея обаче е, че идва с някои подобрения. Освен, че може да разделяте плащанията си на вноски, дебитната карта neon ви дава възможност да пазарувате дори когато нямате пари по сметката си.

млади хора пазаруват стоки с дебитна карта neon

За да се възползвате от тази услуга, вие първо трябва да активирате шопинг лимит чрез мобилното приложение на банката. Този шопинг лимит може да бъде в размер до 5000 лв. След като бъдете одобрени, вие ще имате възможност да пазарувате и разделяте покупките си на вноски (3, 6 или 12), независимо от това, колко пари имате по сметката.

След като имате активиран шопинг лимит, разделянето на плащания става за секунди, без да се налага да попълвате никакви излишни документи.

Тази новаторска функция на дебитна карта neon не само рационализира изживяването при пазаруване, но също така предоставя на потребителите финансова гъвкавост, за да управляват удобно своите разходи.

Откриването и поддържането на такава сметка в tbi bank е безплатно, а заявяването на дебитна карта neon може да се извърши удобно и без такси чрез мобилното приложение.

Google+ Comments