Различната кралска особа – Меган Маркъл

Да си различен изисква сила. Но едно е да се различаваш от обкръжението си, а съвсем друго от това на цяла една държава, на която си начело. Такъв е и случаят на Меган Маръкл – последното допълнение към кралското семейство.

Първоначално медиите, а и самите англичани, бяха във възторг от избора на принц Хари. Неговата избраница сякаш бе олицетворение на промяната на Великобритания. Но след сватбената церемония на новата двойка постепенно коментарите започнаха да стават негативни. Появиха се дори сравнения межди двете херцогини Кейт Мидълтън Меган Маркъл. В повечето случай Кейт е описвана като англичанка, която познава отлично традициите и историята на страната и доказва, че знае как да изиграе перфектно ролята си на бъдеща кралица. Докато Меган е определяна като бунтарка, която тепърва трябва да се запознава с порядките на това да бъде кралска особа.

В медийното и публичното пространство се появих гръмки определения, че херцогинята на Съсекс е американка, разведена, актриса. Но имайки предвид, че тя сключи свещен съюз с принц Хари, който е “различният” в кралското семейство, не може да се критикува чак в такава степен предишният живот на Меган. На подбив бе и произходът на херцогинята, който е афроамерикански, а това за първи се случва в двореца.

Въпреки хилядите нападки американската актриса има и много положителни качества, които си проличаха от обществените ѝ прояви. Меган много активно в социалните мрежи се изказа срещу Brexit и подкрепи постоянното членство на Великобритания в Европейския съюз. Известна беше и речта ѝ , която направи в рамките на Step It Up, организиран от ООН. Чрез нея Марък изтъкна важността от продължаването на работата за равенството между половете. „Много съм горда, че съм жена и феминистка“, заяви тя. Но дори за това си изказване бе критикувана от консервативните британци и сензационните таблоиди.

За раждането си, за начина, по който изглежда, за маниера ѝ, за всичко се критикува. Но това не е ли начин да се разчупи скучният протокол на британския двор и да му се донесе глътка свежест? Очевидно не, защото Меган и Хари избраха да се откъснат от кралското семейство и да заживеят своя може би спокоен живот.

Оказва се, че да си различен не лошо, но просто трябва да намериш своята среда. А за всички момичета, които като малки са си мечтали да бъдат принцеси – мечтайте си да бъдете себе си и да ви оценяват.

Google+ Comments