В новата социална мрежа ли сте?

Колко социални мрежи използвате в момента? Сигурна съм, че отговорът е поне 2. Това са Facebook и Instagram. Тези, които се занимават повече с работа в интернет, сигурно са фенове на LinkedIn и на Twitter. Но знаете ли, че вече има нова платформа за общуване, за коментиране на теми и създаване на общности?

Нейното име е необичайно – Threads. То е създадено то Meta и е реализирано още през 2019, но поради ред причини не е пуснато. Оказва се, че правилният момент е през май 2023. Неговата основна функция е да отвърне на Twitter и да попълни всички пропуски на платформата, която претърпя крах след редицата ограничения и блокирани профили.

В България приложението Threads се използва от все повече хора, като произнасянето му шеговито е Тръц. Въпреки това там се създават различни теми на политическа основа, както и по-социални като например коментиране и анализиране на „Ергенът“. Всичко е въпрос на интерес и при създаване на тема, може да откриете колко още други хора се вълнуват от това, което и вие.

Как да се включите?
Достъпът е много лесен. Може да се свали приложението Threads и директно да се направи профил. Също опция е да се направи бърз профил директно чрез Instagram, като по този начин ще се прехвърли цялата информация от платформата. Това включва снимки и дори история на разговорите. Самото приложение пък може да се достъпи от обичайните места за сваляне и интернет.

Аз съм много любопитна за развитието на Threads и вече съм част от него. Тепърва ще разучавам функциите и възможностите му и ще ви споделям, ако се появи нещо интересно. Надявам се, че съм успяла да запаля интереса ви към нещо ново и да ви покажа, че има свят и отвъд познатите ни социални мрежи. Особено и за по-улегнали хора, които искат да общуват със все повече себеподобни. Надявам се да се видим в Threads!

Google+ Comments