Защо да развиваш профил в социалните мрежи

Да имаш много последователи в социалните мрежи автоматично те прави инфлуенсър. Това води след себе си реклами, които пък довеждат до финансови постъпления. После идва известността и тежестите с нея. Инлуенсърството изисква постоянна отдаденост и направа на невероятни кадри ежедневно. Не е лесна професия, но е доста примамлива, защото има доста ползи от нея.

Аз обаче искам да ви дам още една перспектива за това защо трябва да развивате профила си в социалните мрежи. Целта не е просто да имате база от фенове, а да сте създатели на съдържание и да насочвате силата си в една по-добра посока.

Концепцията за успешен профил се зароди след като последвах една чудесна млада българска актриса – Патриция. Тя има свое пространство за изяви на български творци. Заедно с това успешно развива кампании, в които вижда смисъл. Е, явно тук интересите ни се покриват.

Много ми допадна идеята й затова да споделя с последователите си, които са около 3-4 хил., артикули, на които да вдъхне нов живот. Това са вещи от всякакво естество, които вече не носи или се е наситила. Те, разбира се, са в отлично състояние. Това препродаване спомага за намаляване на въглеродния отпечатък. Същевременно позволява да се сдобиеш със супер артикули на атрактивна цена. Положението е win-win.

Ето за подобни инициативи си струва да имаш последователи и да вършиш добро. Винаги може да призовеш и към присъединяване към някаква кауза. Да насърчиш купуването на българското или просто да пръскаш идеи.

Сега се замислете, ако вие сте инфлуенсър, какво ще споделяте с аудиторията си? Ще бъдете консуматор на козметични продукти, фешън гуро или пък ще бъдете вдъхновител? Вие изберете ролята си в обществото и смело я подкрепяйте. Но винаги се замислайте с какво може да помогнете и надградите.

Google+ Comments