Нищо лошо не си направила

Кога осъзнаваме, че вече сме порастнали, за да не кажа остарели? В момента, в който повечето ти приятелки са омъжени с деца. Да, определено вече не  съм момиче.

Повечето ми приятелки вече са създали своето прекрасно семейство или са на път да го сторят. Скоро моя много близка дружка роди и първото си бебче. Наистина страхотно изживяване, не й остава много време за спане или за почивка, но пък щастието струи от очите й. Мога да кажа, че това е една щастлива жена. До момента, в който обаче кърмата й спря. Толкова се разстрои и натъжи, че аз дори не мога да проумея, защо. Може би още хормоните й не са наред. Кърми бебчето си 5 месеца, но накрая започна да дохранва и от там спря напълно, а тя тотално се срина. Когато я попитах, защо, тя каза, че не се чувства достатъчно добра майка и това, че няма кърма я карало да се чувства непълноценна. Идваше ми да й зашлевя шамар, заради глупостите, които ми изприказва. Това, че кърмата ви е свършила не ви прави по-лоши майки, замислете се, вие сте дали каквото сте могли, най-доброто за бебчетата си, а именно коластрата в началото на целия процес, от там нататък, първо това, че дете, което не е кърмено достатъчно, боледува по-често е пълна измишльотина. Моя братовчедка кърми до година и половина, но това не попречи на вирусите да разболяват дъщеря й. Другото, което смятам е че ако сме в годините, когато въздуха беше чист и си отглеждахме сами плодовете и зеленчуците, когато се отглеждаха крави и кози бих била склонна да вяврвам, че децата ще боледуват по-малко и то не защото са кърмени, а заради самия начин на живот и продуктите, които слагаме на масата. Не може всичко, което консумираме да е пълно с химия, въздуха, който дишаме да е замърсен, а водата, която пием да съдържа уран и ние да вярваме, че се храним с качествена храна и чрез кърмата бебето ни ще е здраво, напротив цялата тази мръсотия и химия отива право детското стомахче. Не казвам, че адаптираното мляко е по-полезно и качествено, но и няма и кой знае каква разлика. Заради боклуците, който ни продават не смятам, че разликата е огромна. Отделно всички вируси, които ни се “пускат” от фармацефтичните компании са толкова силни, че нищо не може да опази нас и децата ни.

Така, че скъпи, майки, вие сте прекрасни, вие сте бойци. Това, че нямате кърма не ви прави по-малко майки. Обичайте децата си и им се радвайте всяка секунда, защото времето лети неусетно.

Google+ Comments