Хем сладко, хем без калории

Като всяка една млада дама, аз полагам грижи за външния си вид. Особено в сезона на банските. Старая се да се храня здравословно, да спортувам повече и понякога си броя приетите калории.

Честно да си призная колкото и усиля да полагам да се храня здравословно имам един порок, заради който понякога се налага да огранчавам приетите калории. Обожавам сладкото. Да, това е нещо, което не мога да изключа от менюто си. Опитвам се да го замествам с плодове, но има дни, онези дни, когато просто единствената мисъл в главата ми е “шоколад” и нищо друго. Нападам го като обезумяла. И така, когато дойде този ден винаги следя остатъка от калории за деня и да, тренирам много по-усърдно. И това докато не разбрах, че вече има и шоколад без захар и с много малко калории. Леле това беше един от най-хубавите мигове в живота ми. Да, има известна разлика във вкуса, но честно да ви кажа си е страхотен заместител. В състава си има повече протеин и стевия или малтитол, това са естетвени подсладители, които са отлични заместители на захарта, а и не вредят на зъбите. Откакто си хапвам от него честно да ви кажа не изпитвам особени угризения и не се самонаказвам с интензивни тренировки.

Колко е хубаво да живеем в толкова развито общество, да можеш да си похапваш шоколад без да пълнееш, това си е направо мечта. И спокойно може да си позволим една такава закуска.

 

Google+ Comments