Карането на ролери

С какво карането на ролери може да ни е полезно?

За мен карането на ролери е един от най-приятните спортове. В града, в който живея, имаме „Гребен канал“, който е страхотно място за каране на ролери. Водата и природата в съчетание с всякакви спортуващи хора създават прекрасна и супер подходяща атмосфера. Слушаш музика, отдаваш се на удоволствието и заместваш умората.

Какви ролери са най-подходящи. Лично за мен е важно единствено да са със силиконови колелца и да са сравнително леки и удобни за краката ми, няма значение каква е цената им, важно е да намерите подходящите за вас. В почти всички по-големи магазини за спортни стоки има ролери. Така, че лесно ще можете да ги намерите навсякъде.

Какви са ползите от този вид спорт.

На първо място, че правите кардио, без да насилвате тялото си, без да сте затворени някъде и да броите всяко движение. Забавлявайки се, ще изваяте страхотни форми на тялото си, ако карането се превърне във ваш всекидневен навик.

Движението помага и за психическия баланс на организма, ще се чувствате по-балансирани и по- спокойни, ще забележите положителен ефект и на работното си място. Ако работата ви е свързана с умствено натоварване, мозъкът ви ще успява да си отпочине, докато вие спортувате сред природата.

С карането на ролери се подобрява и координацията и стойката. Тялото ви ще придобие грация, а мускулите ви ще се оформят равномерно и красиво.

Най-важното от всичко е мотивацията, не спирайте, не се отказвайте, а го приемете като ваше хоби и бързо няма да можете да си представите и ден без този прекрасен спорт. Подходящ е както за жени, така и за мъже.

Google+ Comments