Биографирай… като Светльо Кантарджиев

Когато става въпрос за биографии, ненадминато е списание „Биограф”, чиито мартекинг мениджър е Светльо Кантарджиев.

Няма да забравя едно негово изказване, зад което заставам. Преди време той бе посочил, че е крайно време страниците на списанията да се „заемат от лица на културата, а не на модата и поп-фолка?. Напълно съм съгласна!

Омръзна ми от издания с огромни заглавия, жълти текстове с интриги и сплетни, които не въздействат с нищо положително. Истински стойностната периодика не трябва да раздухва лоша слава, а да гради положителен имидж на популярните български личности, за да се научим да уважаваме и ценим талантливите и интелигентните сред нас. На такива хора е необходимо да се предостави трибуна да говорят. Именно за това търся различното списание, доброто списание. Онова, което ще ми позволи да се вдъхновя от делата на известните.

biogrph-elizabethНяма друго като „Биограф”, което да отделя по 40 страници за оперната легенда Лучано Паварори или режисьора Федерико Фелини, например; да отдаде почит на великия Тодор Колев; да измести фокуса на живота на Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и да ни ги покаже в нова светлина. Поглед над световни теми, интригуващи лица и както казва самият Светльо Кантарджиев още много други „полезни неща”.

Защото той и колегите му биографират не хора, не съдби, а знаменитости, човешки явления. Не случайно и самият Кантарджиев се е отдал на множество обществени каузи. Няма как да си в досег с такива интересни личности и да не прихванеш част от благородството, което се предава от съприкосновението с тях.

Така че внимавайте, читатели!  Дори само на хартия, интелектуалната енергия, която струи от това списание може да зареди и вас.

Google+ Comments