Ластикът е за косата, не за китката

И вие ли носите ластик за коса на китката си? Да, той не е сред най-атрактивните аксесоари, но пък винаги е под ръка, в случая – на ръка, ако искате да вържете косата си. Оказа се обаче, че това всъщност е един доста вреден навик, с който веднага трябва да се разделите.

Вярвате или не, ластикът за коса може да ви инфектира. За да не си помислите, че това са врели-некипели, ще ви запозная със случая на американката Одри Коп, за която наскоро писаха всички таблоиди.

Жената отива на преглед при лекар и й откриват инфекция. Нищо необичайно, нали? Да, но инфекцията била предизвикана от постоянното носене на ластик около китката. Освен огромна подутина на ръката й, антибиотично лечение и куп проблеми, този навик докарал на Одри три различни бактериални инфекции. По ластика за коса се намирали бактерии, които проникнали под кожата чрез космени фоликули и пори.

Друга причина да захвърлите ластика е, че той пречи и на кръвообращението. Сигурно ви се е случвало да видите следи по кожата си от него. Когато е твърде стегнат, той пречи на нормалното движение на кръвта и причинява изтръпване или болка в крайниците.

Не на последно място – ами не е красиво. Хем е незначителен елемент на ръката, хем точно той може да развали цялостната визия. По-добър вариант е някой хубав часовник или стилна гривна. Ластикът носете в джоба, в чантата си, на ключодържател даже, но освободете китките си от него.

Google+ Comments