Хармонията и водата

Според фън шуй е много важно да не изпускаме концепцията си за създаване на хармония, баланс и благополучие не само във всяка среда, но и вътре в самите нас. Това зависи от нашето отношение и способност да накара всичко около нас да се подобри. А това включва както одушевени, така и неодушевени предмети.

Търсейки информация по темата, попаднах на интересно проучване. Тъй като ме заинтригува, реших да ви предоставя обобщение от изследванията на Масару Емото.

Според Емото думите, изреченията, звуците и мислите, насочени към обем вода, биха повлияли на формата на ледените кристали, получени от нея. Естетичният вид на кристалите променя формата и цвета, ако думите или мислите са положителни или отрицателни.

Експериментите се състоят в излагане на вода при изричането на различни думи, рисунки или музика. След това течността се замразява и се изследва с помощта на микроскопични снимки формата на получените кристали .

Така се достига до извода, че човешката мисъл, думи, музика влияят на водата и тя се променя към по-добро или към лошо. Това означава, че ако водата прави тази промяна, ние, които сме 70-80% вода, трябва да съдържаме същото като нея.

Може да се забележи, че след изричане на думите щастие, благодаря, любов, структурата на водата е с прекрасна структура. Докато при употребата на груби изрази и вулгарни думи, нейният строеж веднага се преструктурира и заема видимо отбранителна позиция.

Тези изводи наистина са изненадващи и в същото време изключително прости като повечето научни теории за Вселената и нейните закони. Необходимо е само да обърнем внимание на най-дребните неща, които ни заобикалят, за да осъзнаем колко е прост животът и до колко го усложняваме заради обсесивни и токсични мисли.

Посланието от изследванията на Емото се основават на едно-единствено действие, което винаги трябва да практикуваме: да мислим положително и с любов. Само по този начин ще си осигурим чиста енергия, чист ум и чиста вода.

Google+ Comments