Рядката порода на естествената блондинка

Русият цвят на косата е толкова предпочитан и желан, че се е превърнал във вечна класика, която не излиза от мода. Всяка втора дама иска да ноди слънчевите лъчи в косата си и затова около нас е пълно с русокоски. Доказано е обаче, че естествените блондинки са не повече от 5% и може би това ги прави толкова екзотични.

На 31 май блондинките дали естетствени, дали изрусени по желание, отбелязват и своя Международен ден. Въпреки че за тях е прието схващането, че не им се отдават особено мисловните дейности, русокосите дами са особено привлекателни, атрактивни и забавни. Ето защо реших да споделя с вас няколко интересни факти за блондинките, които грабнаха и моето внимание.

  • Знаехте ли, че първата спомената в историята блондинка е богинята на любовта Афродита? Тя получила златните си коси от Зевс като подарък.
  • Най-известната блондинка в Холивуд – Мерилин Монро, разбира се, пък всъщност е родена брюнетка. По-късно тя изсветлява косата си, която се превръща в нейна запазена марка и ѝ носи славата на секссимвол.
  • Като заговорихме за Холивуд, майсторът на хоръра Алфред Хичкок е бил обсебен от русите жени и е снимал само блондинки в продукциите си.
  • Перхидролът е открит през 1818 година, но едва през 57-ма се разбира, че може да изрусява коси. Така измества всички продукти за тази цел до тогава и много дами го издигат на пиедестал.
  • Не можем да говорим за 50 нюанса русо, но със сигурност са над 30, като за най-рядък се приема ягодовото русо.

Google+ Comments