Миролюба Бенатова – вън от бТВ?!

benatova Днес научих, че един от малкото журналисти, които харесвам, е напуснала работа. Говоря именно за Миролюба Бенатова – и да, харесвам я въпреки критиките към нея, които се появиха около отразяването на събитията в Катуница. Гледам я от години и изобщо не съм съгласна, че за една грешка може да се очерня името на човек, който от толкова време работи съвестно.

Остава съмнението, че е била уволнена. Един от сценариите е, че се включи в защита на Виктор Николаев и Ани Цолова, които лятото “напуснаха” медията и се прехвърлиха в сутрешния блок на Нова телевизия. Тяхното място заеха Константин Караджов и Генка Шикерова. Няколко дни по-късно пък колата на Генка Шикерова бе подпалена, а наскоро тя бе провела провокативно интервю със Сергей Станишев и Лютви Местан.

Очевидно в медията става нещо, и то най-вероятно е свързано с протестите за оставка на правителството. Бих се радвала ако някой от четящите ми има информация по случая и реши да я сподели.

Колкото до Бенатова, надявам се да не се откаже от журналистиката. Ще загубим доста ценна личност в това отношение – в днешно време журналистите по призвание се броят на пръсти…

 

 

Google+ Comments