Направи нещо полезно за себе си

smartПомните ли великата мисъл: „Човек се учи, докато е жив”? Много пъти сме я чували, нали?
Мисля, че наистина трябва да се стремим към това всеки ден да научаваме по нещо ново. Ако спрем собствения си прогрес, какво можем да очакваме да е бъдещето ни? Затова трябва да се развиваме, да се учим, да усвояваме нови умения.

Лошото е, когато осъзнаем, че трябва да знаем нещо сега, а не го умеем. Тогава се усещаме, че е можело да поработим върху себе си по-рано, но уви.

Представете си следната ситуация. Отивате на екскурзия във Франция и осъзнавате, че не разбирате абсолютно нищо от френския език. Не знаете и една дума. Защо не си купихте разговорник предварително, или не се записахте на езиков курс за начинаещи? Ако нямате време или финансовата възможност за курс, защо не си купихте поне една граматика или мини речник.

Начини има, стига да има и желание. Според мен е хубаво да се опитваме на учим нови езици. Мисля, че развиват една специфична област в мозъка ни, която иначе остава непокътната. А откъм чужди езици поне имаме десетки възможности за избор – английски, немски, френски, италиански, испанки, руски, холандски, датски, шведски и т.н.
Посещението на курсове, семинари и лекции, където да се научим на нещо ново и да придобием нови умения, също са опция. Вече се организират уроци по дизайн, рисуване, пеене и т.н. Можете да се запишете на танци, на фитнес, аеробика, йога или просто да излизате да тичате навън от време на време.

Наистина мисля, че е хубаво да правим нещо полезно за себе си всеки ден. Така мозъкът ни няма да закърнее, а ще се развива. Ще се чувстваме по-самоуверени, можещи и знаещи. Току виж новото ни придобито умение ни послужи и на работа и кой знае, може да доведе до нещо положително в бъдеще.

Google+ Comments