Нещо за похапване на бюрото

fotolia_1393972_XSНе знам дали е вреден навик, но определено е навик на много хора. Включително и мой. Знаете как е. Кафенце, чайче, сокче, бисквитки, солетки, ядки, шоколадче и т.н. Всеки си има предпочитанията за това какво да похапва на бюрото, докато е пред компютър.

Хрускаме си и работим. Пишем това и онова, както пиша аз в момента и похапваме не защото сме гладни, а просто защото искаме. Лошото е, че в повечето случаи май си хапваме не много полезни неща.

Знам, че отучването от нещо такова е трудно и изисква воля, но поне докато е все още топло, мога да ви предложа алтернатива. Хапвайте салатки, плодове или зеленчуци. Пак са вкусни и засищащи, а една прясна краставичка може да хруска не по-зле от пакет солетки. Само че краставичката ще даде на тялото ви част от необходимата хидратация, ще ви освежи, а и да не забравяме, че е по-ниско калорична.

През лятото поне имаме по-пресни продукти. Възползвайте се. Може тази лека промяна във вредния навик за хапваме пред бюрото да се превърне в първа стъпка към един по-здравословен живот.

Google+ Comments