Новата политическа партия – БНО

Имаме сериозен излишък от политици и партии у нас. В крайна сметка основните играчи са няколко, а от тях нито един не заслужава е в политиката. Реално Атака, БСП, ГЕРБ, ДПС и дори тъй наречения Реформаторски блок са мъртъвци за всеки, който е следил внимателно управлението, обещанията и изпълненията, дадени от тях.

Имаме нужда от нещо ново. Но не от „онова ново“, което бяха бившият агент на ДС – Симеон Сакскобургготски,  тясно свързаният с икономическата мафия на 90-те – Бойко Борисов  и техните еднолични партии. Имаме нужда от нови, неопетнени, млади личности и лидери, които да запълнят огромната дупка в политиката и в ценностиите.

bno

Не че видях това в Георги Господинов, председателят на новата партия БНО – Българско национално обединение – няма как да открия всички нужни качества само от интервюто, което гледах с него по една национална телевиия , но определено си личеше, че е трезвомислещ, че е решителен, и че му е писнало от начина, по който (не)работят и (не) се случват нещата у нас. Както е написал и в сайта на партията си „От край време се знае едно правило “Младите могат, но не знаят как. Старите знаят, но не могат”.Затова ние, които сме в най-хубавата възраст, трябва да запретнем ръкави и да възродим нашата страна.“

Няма как да не приветствам този ентусиазъм, на фона на толкова гръмнали политически бушони у нас. Все още не се знае дали тази партия ще успее да се утвърди и да издържи на натиска, който по задкулисните си методи ще й укажат големите партии, ако ги застраши електорално, но засега определено е хванала интереса ми.

Разбира се, партията не разчита само на младежкия си ентусиазъм. В сайта й има списък с мерки и приоритети, който също ми допада, защото акцента пада върху българските семейства, възраждане на кулурата и селата, образованието, облекчаващи за работодатетелите и работниците мерки. В същото време от БНО са решителни да свикат и Велико народно събрание и държат да бъдат ревизирани основните закони: конституция,  законите за полицията, съдебната система, въоръжените сили,референдумите, лустрацията.

Google+ Comments