Вкусна есен

Мъгла, дъжд, слаба дневна светлина и танцът на пъстроцветни листа – естественият ритъм на природата винаги е добавял нотка мистика и красота към ноември.

Чарът на късната есен прави това време от годината любимо за много хора. А сезонните плодове и зеленчуци, които се предлагат, са истински вдъхновения както за декорация, така и за да придадат вкус на чинията.

Такъв пример е тиквата – смятана за кралицата на есента. Тя е утвърден специалитет в гастрономията и няма нищо чудно в това, защото може да се приготвя по най-различни начини и се комбинира с почти всички храни. Дали обикновена супа, гарнитура или изискано основно ястие – тиквата като основната съставка осигурява особено есенно удоволствие.

Освен това тя е изключително здравословна. Почти не съдържа калории и е богата на витамини. Така се явява и като естествена защита от настинки и грип, особено през есента. Тиквата се приема лесно от организма, като действа също детоксикиращо и дехидратиращо.

В зависимост от вида на приготвенето с нея ястие, може да се комбинира оптимално с различни подправки и билки.

Тиквата е различният и в същото време присъщият за есента вкус и цвят. Пригответе тиквена супа или чийзкейк с тиква и се наслаждавайте на резултата.

Google+ Comments