Да си направим сами коледна декорация

Коледните украси несъмнено са сред ключовите елементи, с които да почувстваме духа на задаващите се празнични дни. Те внасят уют и настроение, даравят ни с красота и ни зареждат с вдъхновение. А какво по-хубаво от това да си направим сами коледната декорация вкъщи.

Припомнете си снежинките от хартия, които изрязвахме като деца. Самият процес беше забавен, помагаше ни да развихрим въображението си и накраяни изненадваше с причудливи красиви форми. Бяхме горди със снежинките си, които заемаха почетно място на елхата или по прозорците. А защо не ги направим и тази година. Хубаво е, че можем да включим цялото семейство, като в същото време съчетаем приятното с полезното.

Друга идея за саморъчно изработена коледна декорация е ароматен венец. Напоследък много актуални са тези, които красят външните врати и посрещат гостите. Можем да изработим такъв от канелени пръчици, елхови клонки и панделки от плат. Те създават автентична атмосфера и носят духа на Коледа.

Разбира се нищо не може да замени естествената коледна елха, но тази година за разнообразие или като декорации в отделните стаи, можем да си направим мини елхички от плат и хартия. Семпли и в същото време красиви, те се вписват добре, поставени във всеки кът. Като основа за малките елхи може да послужат конуси от стиропор, а отделните „клони“, изрязани от плат или опаковъчна хартия, се залепват върху него като се препокриват. В самия край можем да вкараме клечка за зъби, която да служи за връх и на която да поставим звездичка.

А на вас какви различни идеи ви хрумнаха?

Google+ Comments