За водната аеробика с любов

Ако искате да започнете година начисто, да поддържате форма и да се забавлявате през цялото време, започнете да посещавате водна аеробика. Това е добър начин за подобряване още на издръжливостта и мускулната сила, тъй като водата прилага съпротивление и по този начин прави упражненията не толкова лесни. Това също е добър метод да се грижите за ставите, понеже водата намалява напрежението върху тях.

Водната аеробика също е ефективен начин за подобряване на физическата форма и е особено полезна за хора, които изпитват трудности при извършването на други видове аеробни упражнения поради проблеми със ставите или наранявания.

Въпреки това, е важно упражненията да се провеждат от квалифициран инструктор и да се спазват предпазните мерки за избягване и предотвратяване на наранявания.

Водната аеробика се изпълнява естествено във вода, обикновено в плувен басейн или друг воден източник, където можете да стоите на достатъчна дълбочина, за да се движите свободно.

Упражненията могат да се изпълняват изправени, ходещи или плуващи и включват различни движения, като например извършване на скокове, разтягане на ръцете и краката и извършване на съпротивителни движения с предмети, използвани във водата, като надуваеми топки или пък дъска за плуване.

Водната аеробика обикновено се изпълнява на музика и всяко упражнение се разпределя на интервали, за да се подобрява непрекъснато издръжливостта. Класовете обикновено се водят от квалифицирани треньори, които дават инструкции на участниците и гарантират, че изпълняват упражненията правилно.

Важно е да следвате инструкциите на инструктора си и да сте наясно със собствените си физически граници, за да избегнете контузии. Тук, както при всеки друг спорт, е важно да имате търпение и да напредвате с малки стъпки.

Google+ Comments