За произвола, банковото мошеничество и КТБ…

… Трите думи, които изравниха значението си. Особено в моите очи. Корпоративна търговска банка, с мажоритарен собственик Цветан Василев, тотално се срути в очите ми и за мен дълго време ще си остане пример за недалновидна и безотговорна банкова политика. Първо, защото се отнася некоректно към клиентите си като използва спестяванията им за свои собствени користи цели. Второ, защото в много отношения Цветан Василев се показа като недостоен човек, опитвайки се да пренасочи вниманието си към собствените си нарушения и да хвърли обвинения за състоянието си към трети лица и да завоалирано да обвини медиите, че вдигат излишен шум, че работят за чужди интереси и че повдигнатите към него обвинения са неоснователни.

bbВсъщност единственото, което правят медиите е в този случай да защитават обществения интерес. А той е свързан с темата, на която човек е най-докачлив –  пари. Необходимостта в ежедневието ни, което за съжаление поддържа образованието, здравето и успехите ни в личен план. Когато някой обаче се гаври с парите на хората си заслужава последствията.

Търговският регистър не лъже. Заинтересованите могат да влязат  в системата и да проверят. В медиите излезе информация за фирмите, чрез които Василев чрез Корпоративна банка е надвишил кредитните експозиции,  с които не само е извършвал измами, но и директно нарушил Закона за кредитните институции. Е, кажете ми това не е ли произвол и мошеничество. След като станаха ясни тези открития хората тръгнаха да си теглят парите от банката, защото никой няма да повярва на приказките, че разкритията всъщност били политически спекулации и че в основата им стояли други дългове и разправии. После в медиите изтече вътрешно писмо от служител на банката, та ситуацията стана още по-заплетена.

Но независимо всички тези отвличащи вниманието трикове, репутацията на КТБ тотално се срина. Дълго време никой няма да и вярва, независимо колко се опитва Василев да чисти репутация, той маскари положението още повече като се самооплита в медийна и публична мръсотия. А хората не обичат скандали. Скандалите водят до съмнения. А банка и съмнение е много лошо уравнение.

Google+ Comments