5 различни дестинации за лятото

Лятото е най-туристическият сезон. Говорим за Сезонът на отпуските все пак. Тогава всеки си прави планове я за моренце, я за планина или пък за нещо друго. Е, аз също имам някоя и друга идейка в главата си. Прехвърлям ги една през друга и се чудя какво да избера… Ще се радвам между другото, ако ми помогнете в избора. Ако ли пък не, дано аз съм полезна на вас. Ето на кои по-различни дестинации съм се спряла за сега:

1. Море! Да, ама не какво да е, а море на палатки. Представяте ли си какъв кеф е да опънеш палатката си до плажа и всяка сутрин да посрещаш изгрева, къпейки се във водата, или похапвайки на брега. Разбира се, може да си отидете и на традиционно море с хотел или квартира, ако предпочитате така, но изберете поне нетрадиционно място – Албания например.

2. Планина! Но не каква да е, а Олимп например. Колко хора посещават Гърция заради планините й, а не заради морето и античните находки? Не са много. А вр. Митикас (2917 м) не само че е най-високият в Гърция, ами е вторият по височина на Балканите след родния ни вр. Мусала (2925 м).

3. Фестивал! През последните години в страната ни се провеждат какви ли не странни и различни фестивали – на киселото мляко, на боровинката, на сливата, на фолклорната носия, на розата и т.н. Изберете си нещо по ваш вкус и действайте.

skopije4. Бърза екскурзия в съседна страна! Чували сме какви ли не истории за македонците и тяхната мегаломанщина. Хрумвало ли ви е обаче да отскочите до… Скопие, за да я видите с очите си?

5. По-дълга екскурзия към по-далечна страна! Е, тук полето за креативни идеи е на практика безкрайно. Зависи с колко време и финансови средства разполагате и както и към коя посока на света бихте искали да поемете.

Google+ Comments