Как да се предпазим от размазан грим?

Размазаният грим е проблем, с който всяка жена се е сблъсквала. Сега, когато е по-топло, още по-често ще се притесняваме дали спиралата ни не се е размазала, на мястото си ли са сенките, ами молива за очи, а този за вежди…? Много е неприятно, знам. Хем губим сума време пред огледалото, хем след няколко минути нищо не е както трябва. Червилото бързо избледнява, сенките падат… а черният молив и ронещата се спирала полепват по нежната кожа под очите и лесно създават впечатление за тъмни кръгове дори когато нямаме такива.

Нека ви дам няколко съвета как да запазим хубава си визия през топлите летни дни:

elizabeth-taylor-makeup-tutorial-9

1. Хидратация. Първото нещо, което да направите сутрин, е да измиете и да почистите лицето си. След това нанесете хидратиращ крем, който да подхрани кожата ви, но го оставете да попие хубаво. Това означа поне 10 мин. да не слагате нищо на лицето си и да не го пипате.

2. Фон дьо тен или основа за грим. След като хидратирате лицето си, сложете си фан дьо тен или основа за грим. Те ще спомогнат сенките да се захванат за по-дълго време на кожата ви вместо да паднат при първото леко изпотяване. Върху клепачите си може да нанесете също лек слой пудра, ако я предпочитате като продукт.

3. Използвайте очна линия вместо молив за очи, защото тя е около 4 пъти по-трайна.

4. Купувайте си по-качествена козметика. Знаем, че цената определя качеството и повярвайте ми – има защо да е така.

5. Носете си джобно огледалце и по-често проверявайте как изглеждате. В крайна сметка риск от размазан грим винаги съществува.

Google+ Comments