Домашен дезодорант

Използвате ли естествена козметика? По мои наблюдения все повече хора се интересуват какво нанасят върху кожата си под формата на кремове, спрейове или лосиони. Затова и био продуктите са все по-предпочитани за масова употреба.

За да сме напълно сигурни и спокойни, че наистина полагаме правилни грижи, може лесно да си направим сами някои козметични продукти. Например за чувствителната зона на подмишниците може да си осигурим домашен дезодорант. Той е чудесна алтернатива на скъпите парфюмни аромати. Естествените съставки от различни етерични масла се грижат не само за кожата, но и защитават околната среда.

С домашно направения дезодорант също може да експериментираме. Така избираме ухание и кои съставки отговарят на нашите нужди, като в същото време не използвам алуминиеви соли.

Всички знаем, че добрият дезодорант е надежден спътник във всички ситуации. За да може да разчитаме на самоизработения дезодорант, той трябва да съдържа сода за хляб като алкална основа за неутрализиране на миризми и киселини по кожата. Останалите съставки се различават в зависимост от вида на дезодоранта. Как да създадем индивидуален домашен дезодорант, ще ви разкажа в следващите редове.

Основата за спрей-дезодоранта включва 100 мл преварена вода, 2 ч.л. сода за хляб и 10 капки етерично масло по наш избор. Трябва да оставим водата да заври, след което да се охлади поне до 45 градуса. После разбъркваме в нея содата за хляб, докато се разтвори напълно и добавяме етеричното масло. Течният дезодорант е почти готов за употреба. Трябва само да го изсипем в удобна за нас бутилка-спрей или с помпичка и да го разклатим добре.

Google+ Comments