Ива Механджийска и фондация Аз съм

Както може би знаете от блога ми, правя всичко възможно когато мога да помагам на хора, изпаднали в нужда с малки дарения като дрехи, храна или друго. При положение, че държавниците ни не полагат адекватни грижи за тях, принудени сме ние – хората със сърце да го правим.

ivaХаресва ми, че се създават все повече организации и благотворителни инициативи, които да се борят за правата на нуждаещите се, както и да им помагат материално и морално. Инициатива за пример е тази на Мтел, насочена към приемната грижа: „Приеми дете. Създай бъдеще.“, благодарение на която стотици деца всяка година биват подпомагани при настаняването си в приемен дом. Наскоро разбрах и за една нова фондация, чиято цел е да помага на деца в институции, както и на хора с тежки заболявания или увреждания – „Аз съм“ на модела Ива Механджийска, която след преминаване през огромни лични премеждия, е решила да обърне живота си на 180 градуса и да помага на страдащи хора.

А как по-добре би била да направи това, освен с подкрепата на контактите си в модата и шоубизнеса? Преди Коледа фондацията е направила своя дебют с благотворителен търг, на който известни лица са предоставили свои бутикови артикули и предмети със сантиментална стойност за продан с наддаване, парите от които са били дарени на домове за изоставени деца точно преди светлия празник.

Кампанията са подкрепили някои от най-красивите жени в България, начело с Никол Станкулова, Диляна Попова, Деси Зидарова, както и много модели, лица от малкия екран, Светослав Кантарджиев, веригата хипермаркети LIDL, и други.  Ако имате възможността, на сайта www.imfoundation.eu дарение можете да направите и вие 🙂

Много хора в България страдат и имат нужда от помощ, но за съжаление биват игнорирани. Най-жално ми е за децата, които просто нямат друг избор, освен да видят някои от най-грозните страни на живота още в детството си… Е, ако не можем да направим друго, то поне нека им помогнем материално или да ги посетим  – така ще разберат,  че все пак има хора на този свят, които мислят за тях и им съчувстват.

Google+ Comments