Какво да правим при лошо време на почивка?

Следната ситуация: Планирате почивката отдавна. Отивате на море, но два от общо пет дни времето е лошо. Облачно е, духа твърде силен хладен вятър или вали. Ужас! Смятате почивката си за изцяло провалена.

Друга ситуация: Имате желание да прекарате няколко дни на планина. Изкачвате се до някъде. Гледате прогнозата – неприятна! Плановете ви отиват на кино.

Трета ситуация: Планирали сте три дни в чужда страна. Заминавате – лошо време. Туристическите ви обиколки не могат да се състоят.

Какво да правим при такива ситуации?

Най-лесното е да замрънкате и да се самосъжалявате през цялото време. Още по-лесно е да се оплачете във фейсбук. Това като цяло се изразява в нещо като тенденция в социалните мрежи. Без да гледате навън, само по фейсбук активността ще познаете дали грее слънце или вали дъжд.

Трудното е да измислите свое занимание за лошото време. Да, определено е гадост, когато нещата не се развият според очакванията, но затова пък винаги трябва да имате план Б.

Hurricane Sandy's Winds Hit Florida CoastПървата ситуация: Добре де, отишли сте на море, но при лошо време можете да събирате мидички по плажа, да четете книга в някое крайморско заведение или да сте на плажно заведение на по бира с приятели и да си говорите. Ако Бургас или Варна са наблизо отидете на кино или на шопинг, ще играете различни игри и ще се забавлявате. Посетете местен музей или галерия или друга морска забележителност на закрито.

Втората ситуация: При лошо време в планината винаги можете да прекарате чудесен ден в хижата или да промените маршрута си още когато видите прогнозата. Идете до близкия град и се насладете на малко спа – Добринище, Велингард, Сандански, Копривщица, Хисаря и т.н. Не оставяйте лошото време да проваля почивката ви, а само да промени плановете ви. Можете пак да си прекарате чудесно. Съвет от мен: винаги си носете хубава книга – така по всяко време ще имате развлечение.

Третата ситуация: Резервациите за чужбина се променят по-трудно. Ако времето е лошо обаче, ще имате много поводи да опитате местната кухня – основни храни, кафета, сладолед и други десерти, да разгледате повече галерии и музеи същия ден, а ако там опашката е дълга и на открито – то май това е денят ви, в който ще купувате сувенири и най-добре от местния Мол, където тъкмо ще видите какви други забавления се предлагат.

За финал ще кажа, че винаги най-важна е нагласата. С позитивна нагласа и доза въображение винаги ще си прекарате чудесно където и при каквито и условия да се намирате. Дъжд, сняг, облаци или вятър, приемете ги просто като приключение.

Google+ Comments