Сватба през есента! Защо не?

Масово влюбените двойки планират сватбите си през пролетта или летните месеци. Прекрасното топло време им дава възможност да изберат леки сватбени одежди, да изберат тържество на открито, а гостите да се възползват от отпуските си и да присъстват на събитието. Заедно с това младоженците могат да отидат на мечтания меден месец в собствената си чудесна държава, когато времето е слънчево и предразполага към почивка и забавления. А в офисите… почти никой на никого не липсва, защото сезонът е отпускарски и проекти и задачи вървят бавно. Всеки е някъде.

Неудобството на такива сватби обаче е, че те трябва да се подготвят от рано, тъй като всеки се жени и местата и датите са ограничени. Най-трудно се съчетават място, ден и час за църковен и граждански брак и ресторант. Като включим и стаи за гостите, пристигащи от далеч… планирането изисква търпение и доста добра организация.

Какво ще кажете обаче за сватба през есента? Защо не, наистина? Есента не е непременно най-дъждовният сезон, тъй като и през пролетта не знаете дали точно на вашия празник няма да има буря, така че и да вали, ако подберете мястото добре, ще имате празненство на закрито и топло място. Дните през септември и началото на октомври винаги са били топли. А септември е доста услужлив с празниците си около Съединението и Независимостта на България. Мога още доста предимства да ви изброя. Като например: сватбите през есента се организират много по-лесно, защото дните не са така натоварени откъм резервации; много курорти и хотели приемат гости, а ресторантите работят в пълния си професионален състав; времето не е нито много топло, нито много хладно и идеалните температури позволяват да се забавлявате без да прегреете и да се изморявате;  за финал – ще имате много по-интересни снимки, есенна /различна/ украса на вашия ден и нестандартни преживявания. Последното предимство е, че фотографите и ди джеите ще са на ваше разположение, просто защото няма да са така заети, както през лятото.

Меден месец? Гърция, Черна Гора, Хърватска, Италия, Испания, а защо не и на планина тук в България или в някой хотел със Спа, където да се глезите всяка минута.

Есента е чудесен сезон за сватба, не мислите ли? 😉

fall wedding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+ Comments