Масово влюбените двойки планират сватбите си през пролетта или летните месеци. Прекрасното топло време им дава възможност да изберат леки сватбени одежди, да изберат тържество на открито, а гостите да се възползват от отпуските си и да присъстват на събитието. Заедно с това младоженците могат да отидат на мечтания меден месец в собствената си чудесна държава, когато времето е слънчево и предразполага към почивка и забавления. А в офисите… почти никой на никого не липсва, защото сезонът е отпускарски и проекти и задачи вървят бавно. Всеки е някъде.

Неудобството на такива сватби обаче е, че те трябва да се подготвят от рано, тъй като всеки се жени и местата и датите са ограничени. Най-трудно се съчетават място, ден и час за църковен и граждански брак и ресторант. Като включим и стаи за гостите, пристигащи от далеч… планирането изисква търпение и доста добра организация.

Какво ще кажете обаче за сватба през есента? Защо не, наистина? Есента не е непременно най-дъждовният сезон, тъй като и през пролетта не знаете дали точно на вашия празник няма да има буря, така че и да вали, ако подберете мястото добре, ще имате празненство на закрито и топло място. Дните през септември и началото на октомври винаги са били топли. А септември е доста услужлив с празниците си около Съединението и Независимостта на България. Мога още доста предимства да ви изброя. Като например: сватбите през есента се организират много по-лесно, защото дните не са така натоварени откъм резервации; много курорти и хотели приемат гости, а ресторантите работят в пълния си професионален състав; времето не е нито много топло, нито много хладно и идеалните температури позволяват да се забавлявате без да прегреете и да се изморявате;  за финал – ще имате много по-интересни снимки, есенна /различна/ украса на вашия ден и нестандартни преживявания. Последното предимство е, че фотографите и ди джеите ще са на ваше разположение, просто защото няма да са така заети, както през лятото.

Меден месец? Гърция, Черна Гора, Хърватска, Италия, Испания, а защо не и на планина тук в България или в някой хотел със Спа, където да се глезите всяка минута.

Есента е чудесен сезон за сватба, не мислите ли? 😉

fall wedding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сватба през есента! Защо не?
Rate this post

Google+ Comments