Наблегнете на позитивното в една връзка

Лесно е да приемем някои неща за даденост. Постоянната критика към най-близките ни няма да доведе до нищо позитивно. Поставете се на тяхно място. Ако ежедневно някой ви критикуваше за това, което сте, щяхте ли да се чувствате добре? Приемете хората такива, каквито са, и оценете добрите им качества, вместо да наблягате на онези, които на вас не ви допадат.

8 long-distance-relationshipАко повече се фокусираме върху хубавите неща, които ни се случват в ежедневието, ще се чувстваме по-щастливи. Това важи и за отношенията ни с любимия човек. Критиката в една връзка има деструктивна сила, затова на всяка негативна емоция трябва да отговарят пет позитивни. Трябва да намерим баланса като се стремим да показваме привързаност, да благодарим и да наблягаме на това, което ценим в половинката си.

За да се улесните, може първо да си отговорите на следните въпроси:
1. Какво първоначално ви привлече към него/нея?
2. Какви са хубавите моменти, които сте имали заедно?
3. Какво харесвате в него/нея сега?

Когато сте с човека до себе си, обърнете внимание на нещата, които харесвате в него/нея; това, което той/тя прави за вас; щастливите ви моменти. Ако позитивните емоции надделяват над негативните, направете така, че да се получи между вас.

Google+ Comments