Перфектното заглавие е различното

Ако сте човек, който се занимава с писане под някаква форма, то знаете, че правилното заглавие предизвиква любопитство и буди интерес. Следователно са необходими подходящи идеи, за да бъде даден текст, привлекателен за потребителите. Има различни съвети и методи, които формират основата за вълнуващи заглавия. Те трябва да насърчават потребителите да кликнат и да четат.

Какво е добро заглавие?
Ако търсите правилните идеи за успешни заглавия, трябва да отговорите на следните въпроси:
От какво се интересуват моите читатели?
Какво засяга моите потребители?
Как да създам перспективи за полза?
Какво ви кара да сте любопитни по темата?

Следователно основно съдържанието определя вида на заглавието. Идеите обаче трябва да останат честни и да обещават само това, което текстът може да запази. Това е особено вярно, ако искате да задържите вашите потребители/читатели.

Заглавията и числата са добра идея
Числата са ясни и окото ги улавя бързо. Те имат предимството, че все още се забелязват в съвременните навици за четене на екрана: всеки, който сканира заглавието, вместо да го прочете напълно, се забива в числата. Прехвърлянето на идеи в числа следователно помага да бъде регистриран от бързи четящи хора.

Вместо „На почивка в …“, погледът по-скоро ще бъде привлечен от „10 причини за почивка в …“. Това означава, че потребителят знае веднага каква дължина на четене да очаква и че може да следва ясна структура. Този тип заглавие предоставя предимно идеи за списъци със съвети, обяснения, връзки или подобно съдържание.

Google+ Comments