Защо харесвам Тейлър Суифт?

На днешната поп сцена постоянно изгряват и залязват различни звезди и определено не ни липсват различни и талантливи изпълнители. Както си мислим, че познаваме най-известните и сме достатъчно информирани в тази сфера на шоу бизнеса, изведнъж се появява някой нов изпълнител, за когото не сме чували никога, но песните му удрят класациите. По мое мнение така изгряха Meghan Trainor, Ariana Grande, Carly Rae Jepsen и др. Има и творци обаче, които познаваме от по-отдавна и продължават да ни радват с готини парчета. Не съм запозната с историите на всички, но ми се ще да кажа няколко думи за една от най-известните в момента певици – Тейлър Суифт.

Харесвам Тейлър и с удоволствие бих обяснила защо. Реално можете да видите прогреса на певицата, като изслушате няколко от песните й в последователност, както са излизали. Ако първите са по тийн, то последващите и особено Blank Space стават по-сериозни и си проличава развитието на Тейлър не само като певица, но и като актриса. Вгледайте се също так в стила на Суифт – тя се облича по-класически, по-ретро, на моменти дори консервативно. Неминуемо е красива, но не парадира с красотата си. Да, подчертава я, но не скандализира като други млади изпълнителки. Според тя това е добър модел за подражание, който младите да следват.

А знаете ли също така, че певицата сама пише много от песните си? Някои хора я упрекват, че за “сюжетите” си използва примери от личния си живот, но аз лично не виждам нищо лошо. Все пак музиката е изкуство, личи си, когато се прави от сърце, а кое можеш да пресъздадеш по-искрено от лично преживяното? Това е една от причините да виждам потенциал в творчеството на Тейлър Суифт – искрена е, чувствена и истинска. Има нейни песни, които спокойно биха се превърнали в evergreen-и, ако все още не са станали такива.

Google+ Comments