За един различен Великден

Празниците се случват всяка година. От малки празнуваме я Коледа (поне от 1989 г. насам), я Нова година, я Цветница, Великден и т.н. Свикнали сме да прекарваме тези дни по един определен начин, защото традициите така ни учат. Има ли обаче друг начин, по който можем да прекарваме тези специални дни? Има, разбира се! Винаги можем да направим един празник по-различен и да внесем в него повече индивидуалност. Ще ви споделя няколко от моите трикове, за да ви покажа как да го направите.

1. Храната и яйцата

Традиционно на Великден боядисваме яйца, така е. За разнообразие защо тази година не изпробвате някоя нова техника, чрез която да украсите вашите. Рискувайте и рисувайте по тях, направете ги шарени, с фигурка, животни и т.н. А защо не им предадете уникален вид с техниката декупаж или друга по-нетрадиционна? Що се отнася до храната – имате толкова широко поле за изява. Козунаци, курабии, сладки, соленки, кексове и т.н. Експериментирайте смело и украсявайте с вкус, защото няма какво да губите, а може само да спечелите.

easter-egg-idea-decoration-egg-tree-table-centerpiece-kids-teen-feltro-stickers-project-craft-cute-rainbow-twine-easy-dollar-store-craft-favours

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Планувайте

Този Великден направете нещо различно. Планирайте разходка с любимия или посещение на близките ви, които са в друг град. Можете да се запишете дори за еднодневна или двудневна екскурзия до Истанбул, Охрид, Ниш или друга съседна, но интересна дестинация.

3. Разнообразете

Имате четири свободни дни, през които да измислите как да разнообразите ежедневието си. Направете нещо нетипично. Изкачете планински връх, разходете се до някой водопад, отскочете до морето, обадете се на стар приятел.

4. Украсете

Празникът е чудесен повод да украсим дома си по уникален начин. Интернет пространството изобилства от лесни, но ефектни идеи по темата. Ако тръгна да ги изброявам, навярно цял ден няма да ми стигне.

5. Започнете нещо ново

Винаги сме имали склонността да използваме празниците като претекст за нещо. Може би за вас те са повод да се съберете със семейството си или да попътувате. А защо не ги използвате като повод да започнете нещо ново? Ще имате достатъчно време да помислите как да направите нещо полезно за себе си – може да се запишете на спорт, на някакъв курс, в клуб по интереси. Или просто да излезете навън и да зъвържете нови приятелства.

Google+ Comments