10 начина да бъдем различни

Защо трябва да приличате на другите – да следвате модни тенденции, да слушате нашумяла музика, да мислите в рамки и т.н. Би било много скучно, ако всички сме еднакви. Колкото и да ви харесва този тип “популярно”, самите вие едва ли искате да изглеждате като извадени от матрица. Това ще навреди на самочувствието ви, на близките ви и най-вероятно на търсенето на партньор. Защото, замислете се, какво интересно може да има в еднаквостта. Изходете от собствените ви представи и ще видите, че и вие самите, когато си търсите приятел или половинка, издирвате с очи нетипичния, различния.

Всеки човек е уникален. Ето ви няколко прости съвета за това как да подчертаете вашата индивидуалност, така че да ви забелязват и да ви мислят за интересна личност.

1. Запитайте се с какво се различавате от другите. Направете списък с нещата, които смятате за ваши предимства и се старайте да ги подчертавате.

2. Модата си е мода, но избягвайте клишето. Създайте свой стил на обличане, който е уникален. Можете пак да използвате модните цветове, но търсете разчупени дрехи, комбинирайте с шалчета, шноли, дълги чорапи или друго. Не се страхувайте от ярките тонове. Бъдете дръзки и застанете в центъра на вниманието.

basic-instinct-med23. Повечето момичета говорят с жаргона на мъжете, за да привлекат вниманието им, смеят се на висок глас или кокетират. Гледали ли сте Шарън Стоун в “Първичен инстинкт”? Там тя е нищо друго освен женствена без да използва никой от посочените номера в първото изречение.

4. Овладейте мимиките на лицето си. Поставете акцент на погледа. Вижте по колко различни начини очите ви могат да изразяват настроението ви. Винаги подчертавайте очите си с грим, защото именно очите са прозорец към душата и именно те ще покажат на околните уникалността ви.

5. Походката на жената е от най-голямо значение. Обърнете внимание на това как се движите – като котка… или като мечка. Именно това движение привлича погледа. За да ви забележат, бъдете забележими.

6. Естественият вид и естествената усмивка са най-голямото ви предимство. Ако искате да сте различни, забравете позите, кокетните селфи снимки и изтърканите начини да привлечете вниманието към себе си.

7. Ако сте пристрастени към социалната мрежа и телефонът е естествен завършек на ръката ви, то поспрете се. Контролирайте този “нагон”. Никой не обича, когато отиде на среща, другият постоянно да си рови в интернет или да пише съобщения. Когато не сте сами, забравете за телефона и живейте офлайн.

8. Реагирайте изненадващо. Много хора демонстрират типични реакции на изненада, агресия, потрес, готови са да вдигнат скандал или друго. Но не и вие. Когато нещо ви се случи – хубаво или лошо, никога не се поддавайте на първия си инстинкт. Докато броите до 10, направете точно обратното на първия ви подтик. Ако хората очакват да се ядосате, усмихнете се. Това съвсем ще ги обърка и ще ви запомнят.

9. Речта на жената е от изключителна важност. Не се правете на мъж и не използвайте жаргон, както повечето жени.  Бъдете дама. Те и без това в модерния свят са изчезващ вид. Четете повече и обогатете речника си с разнообразието на българския език. Събеседниците ви винаги ще се радват да разговарят с човек, който има какво да им каже и знае точно как да го направи. Говорете с правилна интонация и ясна дикция. Ако не можете – упражнявайте се със записващо устройство.

10. Различният човек е активен. Заниманията му развиват талантите му и изграждат визията му. Той е всестранно развита личност. Може много неща и ги умее добре.

За да сте забележими, бъдете креативни и смели. Никога не поставяйте граници пред себе си и постигайте целите си. Не забравяйте, че животът е един и трябва да се изживее така, че накрая да няма съжаления за нещата, които не сте направили, защото сте били уплашени или е имало други по-важни неща за вършене.

Google+ Comments