А защо не бродиране?

Когато си мислиш, че имаш потенциал, който не използваш, а би могъл да го вложиш в нещо, то тогава най-добре си избери забавно, развлекателно и съзидателно хоби. Помисли в каква посока са интересите ти. Ако си спортна натура и имаш нужда да изразходващ излишната енергия, за теб подходящи са танци, скално катерене, фехтовка, туризъм и разбира се – безкрайно тривиалните фитнес, зумба, тайбо.

Ако си човек на изкуството – никога не е късно да започнеш да рисуваш или свириш на музикален инструмент. Бъди различен – избери гайда, кавал, арфа, че дори кастанети… 😉

Сръчни ръцете? Има чудесни готварски курсове, майсторски класове, уроци по шев и кройка, а защо не и бродиране?

embroideryИмаше една такава шега: “Това да не е снимка с много ниска резолюция. Виждам й пикселите!” (отнася се за гоблените). Винаги можете да се шегувате на чужд гръб, но ако вие имате в семейството си някой, който да се труди с месеци над подобно ръкоделие не само ще оцените изяществото му, но и яростно ще го браните от всякакви плоски закачки.

В интерес на истината бродирането е най-старото дамско “хоби”. Ако жените са искали да увековечат някоя сцена от живота, да украсят дрехи и дори чеиза си, това е бил единственият начин. А в Англия едно от качествата, които е трябвало да притежава дамата, е било да умее да бродира добре.

Бродерията е красива, внася уют и освен това е доста впечатляваща. Ангажира времето в творене на нещо стойностно, защото именно подобно пано ще остане за вашите бъдещи деца, техните деца и децата на децата им. Единственият недостатък е, че ако изберете да правите гоблени ще трябва да се въоръжите с търпение, но затова пък резултатът си заслужава.

Само да вметна, че в момента изработката на гоблен се счита за едно от най-скъпите занимания. Според размерите и трудността на рисунъка цената достигат и до 6000 евро. На мен ми звучи като добър начин да инвестирате в бъдещето.

Google+ Comments