CООL…T – новото предаване по бТВ

coolTМиналата седмица в ефира на бТВ стартира едно ново лайфстайл предаване – COOL…T. Честно казано, обикновено не си падам по този род предавания, но реших да му дам шанс и честно казано ми хареса – темите са любопитни и интересни, а не скандалджийски и интригантски, гост беше спечелилият „Оскар“ за визуални ефекти тази година – Любомир Христов, който е работил по най-касовите филми за годината – „Животът на Пи“,“Облакът Атлас“ и спечелилият награда за най-добър филм – „Арго“. Освен това на гости беше и личният асистент на покойната принцеса Даяна, който разкри интересни факти за живота й.

Като цяло – допадна ми предаването. В по-голямата си част екипът, който го създава, е този на бТВ Новините – Борислав Лазаров, Марина Евгениева, международният редактор Апостол Николов – и това си личи по интересните теми и репортажи, но самото съдържание е различно – не мисля че досега е имало друго подобно предаване по телевизията. Толкова необикновена е и Петя Дикова, която е толкова лъчезарна, че е удоволствие да я гледаш, а и да я слушаш – има изключително приятен глас и правилна дикция и си играе много умело с интонацията. Със сигурност й е много трудно и скоро няма да излезе от сянката на баща си в очите на повечето хора, въпреки че вече е познато лице, правила е много репортажи, а ако й прочетете някой от материалите в 24 часа вече напълно ще се убедите в качествата й и това, че не е „глезеното момиченце на тати“ и че със собствените си качества е заслужила работата си в предаване в най-гледаната телевизия. Между другото много любопитен факт е, че по същото време и баща й – небезизвестният Диков започна предаване в Нова ТВ, което се излъчва в същия ден и час като това на Петя Дикова – в събота, от 16:00, което вероятно си е световен прецедент – баща и дъщеря да водят две предавания в различни телевизии, но в едно и също ефирно време и да се конкурират. И все пак, двамата едва ли са си конкуренция, понеже COOL..T е за лайфстайл, а предаването на Диков – за политика.

Както казах, доволна съм от предаването, мисля че е с много любопитни теми, гостите са по-различни и самото предаване е от интригантския тип – „светски“, а с доказани журналисти от новините, които отдавна правят репортажи по теми извън нашата страна.Това е поредното предаване, което от бТВ създават тази пролет, след новите сезони на „Гласът на България“ и „Напред и нагоре“. Личи си, че инвестират много в български продукции и желаят да задоволяват зрителя с все по-разнообразни и нетипични програми. Мисля, че трябва да продължават да отстояват позициите си в спорове като този от Булсатком, когато биват ощетявани финансово, защото както стана ясно, от кабелните и сателитни оператори укриват абонати и по този начин изплащат много по-малко приходи на телевизиите, отколкото трябва, а реално те биха използвали тези пари, за да инвестират в още по-добро съдържание за зрителите си по всичките си канали, както правят и в момента, въпреки че разполагат с много по-малък ресурс.

 

Google+ Comments