Има доста време до коледните празници, но ако трябва да сме честни, времето фррр…. ей така ще литне. Преди да сме се усетили, ще вземем заплата и ще трябва да разпределяме оскъдните доходи– кое за храна по празниците, кое за допълнителни разходи, покрай посрещане на гости, за пътуване и за подаръци и изненади за обичаните хора.

Ако сте майки, сестри или млади момичета, притежаващи и капчица талант, тогава вие имате едно изключително предимство пред много други хора. То е, че можете да сами да изготвите уникални бутикови подаръци. С идеите ще ви помогна мъничко аз, защото много хора от скромност и не вяра в собствените способности, не мога да се ориентират точно какво могат да направят.

Скъпи майстори и майсторки, най-чудесният подарък за представителките на нежния пол е гривна. Има хиляди варианти да направиш такава. Доверете се на сръчността си и вижте в Интернет, че има особено много варианти. В това отношение много ще помогне сайтът Pinterest, където ще отриете дори инструкции за създаването на какви ли не джунджурии.

Подари картина на обичан човек. Не е нужно да е шедьовър. Все пак най-големите творби приличат на домашни цапаници, а ти можеш да вложиш много усет, особено ако знаеш каква е обстановката и цветовата гама в дома. Направи геометрични фигури, налепи различни материали и създай колаж или пък използвай шаблони с различни флорални елементи.

Кукла за ключодържател. Това ще зарадва всеки с приключенски дух. Можеш да направиш като топче с очи от копчета или мъниста за мъж или като коте или пиле – за жена. Трябва ти само плат и малко памук.
Ако пък си доста талантлив в рисуването, винаги можеш да изрисуваш порцеланова, стъклена чаша или буркан.

home made

Обложките или разделите за книги ще трогнат всеки четящ човек, а идеалната добавка към коледните подаръци е красива ръчно направена картичка.

Заемайте се дами, а защо не и талантливи господа, защото ноември преполови вече и ей сега ще дойде Коледа 🙂

Направи си сам коледен подарък
Rate this post

Google+ Comments