Направи си сам коледен подарък

Има доста време до коледните празници, но ако трябва да сме честни, времето фррр…. ей така ще литне. Преди да сме се усетили, ще вземем заплата и ще трябва да разпределяме оскъдните доходи– кое за храна по празниците, кое за допълнителни разходи, покрай посрещане на гости, за пътуване и за подаръци и изненади за обичаните хора.

Ако сте майки, сестри или млади момичета, притежаващи и капчица талант, тогава вие имате едно изключително предимство пред много други хора. То е, че можете да сами да изготвите уникални бутикови подаръци. С идеите ще ви помогна мъничко аз, защото много хора от скромност и не вяра в собствените способности, не мога да се ориентират точно какво могат да направят.

Скъпи майстори и майсторки, най-чудесният подарък за представителките на нежния пол е гривна. Има хиляди варианти да направиш такава. Доверете се на сръчността си и вижте в Интернет, че има особено много варианти. В това отношение много ще помогне сайтът Pinterest, където ще отриете дори инструкции за създаването на какви ли не джунджурии.

Подари картина на обичан човек. Не е нужно да е шедьовър. Все пак най-големите творби приличат на домашни цапаници, а ти можеш да вложиш много усет, особено ако знаеш каква е обстановката и цветовата гама в дома. Направи геометрични фигури, налепи различни материали и създай колаж или пък използвай шаблони с различни флорални елементи.

Кукла за ключодържател. Това ще зарадва всеки с приключенски дух. Можеш да направиш като топче с очи от копчета или мъниста за мъж или като коте или пиле – за жена. Трябва ти само плат и малко памук.
Ако пък си доста талантлив в рисуването, винаги можеш да изрисуваш порцеланова, стъклена чаша или буркан.

home made

Обложките или разделите за книги ще трогнат всеки четящ човек, а идеалната добавка към коледните подаръци е красива ръчно направена картичка.

Заемайте се дами, а защо не и талантливи господа, защото ноември преполови вече и ей сега ще дойде Коледа 🙂

Google+ Comments