Експедиция „Ничия река” или приключението на 4 необикновени жени

Thumbnail2Амур не е само латинското име на бога на любовта, макар че според мен това е най-известната асоциация. Купидон, Ерос, Амур… все същия образ на крилат младеж с лък и любовни стрели ми изниква в съзнанието. Но!

Амур е името и на една река. Всъщност тя е сред 10-те най-дълги реки в света, като се простира на „скромните? 4440 км. Извира от Яблоновия хребет в Русия, най-големите й притоци са Шилка и Аргун, като накрая се влива в Охотско море чрез естуар. Реката минава също така през територии на Монголия и Китай.

През лятото на 2013 г. четири жени се отправиха на експедиция по поречието на тази отдалечена река. Отне им 2 месеца да приключат своето пътуване, което ги срещна с неподозирани трудности, препятствия и емоции.

През април тази година официално беше излъчена премиерата на филма, заснет по тяхното пътуване. Nobody’s river или Ничия река проследява приключението на тези четири авантюристки и отвежда зрителите на далечно и интересно пътуване. Филмът очевидно си заслужава, защото още с премиерата си на филмовия фестивал 5 Point Film Festival в гр. Карбондейл, щата Илинойс, печели награда The Spirit of Adventure (Духът на приключението).

На този етап свободен достъп има само до трейлъра на филма, но дори само по него си личи, че ще е интересна документална продукция (особено за по-екстремно настроените зрители).

Google+ Comments