Модел къща храни ли в България?

Хайде сега да вдигнат ръка всички дами, които са си мечтали да стъпват грациозно върху модния подиум като Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста и компания, които са нереално грациозни и с толкова перфектни форми и пропорции (Родили са се съвършени, съжаляваме, д-р Енчев!), че човек се чуди картинка ли е това, или живо същество (с бонус километрични крака). Гора от ръце, знаех си!

В Блгария обаче пазарът на търсене на модели е твърде скромен особено съотнесен към модни столици като Париж, Лондон, Милано и Ню Йорк. Това е проблем, който се задълбочи към края на 2007, когато редица родни модни агенции затвориха врати, сред които и успешната Джей Моделс.

Тогава логично идва въпросът „Заслужават ли си усилията и лишенията, за да бъдеш модел в България и изобщо модел къща храни ли у нас?“

И да, и не. Да, защото винаги ще има нужда от красиви лица и тела, които да рекламират или промотират даден продукт. Не, защото шансът и късметът играят ключова роля: да попаднеш на правилното място, в правилното време, при правилните хора.

Google+ Comments