Повярвай, можеш да танцуваш!

Първо, Честит ви Трифоновден! Понеже сме различни, ще си го честваме на 1-ви февруари, та да не ни е гузно на 14-ти. Така де… тогава пак сме пияни, но от любов.

TrustMeDanceВторо, алкохолът е съвсем хубаво нещо, когато консумираме “отговорно”, както ни съветват от всички постери, плакати, телевизии и така нататък. Той действа добре на нервната система като отнема насъбралото се напрежение. Безотказан съветник е – винаги ще ни подтикне към разговор по телефона, глупав смс или действие, което най-вероятно ще бъде записано и пуснато в YouTube, но какво пък – едва ли ще имаме друг повод да проявим смелостта да извършим това, което сме сторили. И като заговорих за действие, неотменно алкохолът е онази отвара, която хем ни оперира от срам, хем показва неподозирани черти от нашия характер. Например, много хора не знаят, че могат да танцуват. Но пък на две чашки преоткриват тази неподозирана способност. 😉

Шегата на страна, но се оказва, че известни количества алкохол могат да бъдат доста полезни, за да се отпусне човек. Това определено не означава да се напиеш или да се наливаш цяла вечер, а да се подобриш настроението си и да си позволиш да бъдеш себе си – да се освободиш от задръжките си и да покажеш таланта си. Бил той и в танците.

Но какво е алкохолът без добри приятели. Определено не е средство да се измъкнете от депресия или да удавите любовна мъка. Той няма да помогне. А в такива състояния само можете да си навлечете допълнителни проблеми. Затова – консумирайте отговорно и само в приятелско обкръжение. Това са двете съставки на доброто настроение и бих го нарекла здравословно пиене. Всичко друго – честа употреба в непремерени количества и лоша компания, докарват шок на организма и объркват психиката. И в двата случая махмурлукът ви е в кърпа вързан, но е важно дали спомените са приятни, или искате три дни да спите и още седмица да не показвате носа си навън.

Google+ Comments