Заминаха ли си цветовете заедно с лятото?

Не ми е лесно да го призная, но цветовете на лятото и есента малко по малко започват да изчезват и да отстъпват място на по-еднообразните си, тъмни и мрачни събратя.

Знам, че есента е променлив сезон. Хем е приятно жълтеникаво-кафяво, хем става мрачно, сиво и дъждовно. Понякога обаче ми се иска хората да не изпадат в такава меланхолия и тъга от най-обичайна смяна на сезона, защото това е естественият хода на нещата. Вместо да се натъжаваме от обичайното развитие на нещата, можем да се опитаме просто да го направим по-приятно.

По този повод има едно нещо, което много харесвам на есента. Когато е валял дъжд, а след това небето се изчисти и слънцето е на път да залезе. Тогава се получават магични залези, които са несравними с останалите през годината.

fallCololours_01И едно последно нещо има, което искам да кажа. Това, че е станало по-хладно и че сме извадили по-дебелите дрехи, не означава, че е нужно да се обличаме само в черно и сиво. Или ако държите на тези цветове, защо не сложите поне един цветен шал. Толкова е стилно през есента да имате цветови акцент и е толкова лесно да се постигне. Огледайте се! Да, лятото вече е зад гърба ни, но това не означава, че е нужно непременно да се ограничаваме само в една цветова гама. Щом природата е шарена през есента, защо да не можем и ние? Не е толкова трудно. Щом го правим през летния сезон, защо да не го можем и през есенния?

Google+ Comments