Голямата обич на едно семейство

След темата за външната красота ще ви разказа една история за вътрешната прелест, блясъка на душата и човещина.

Създадох този блог за различните, защото всички сме такива, уникални по своята същност, характер и излъчване. Обичам да помагам на неравностойно поставените и ще давам гласност на всички попаднали ми добри новини в тази сфера.

Животът може да бъде жесток – да е благосклонен към едни, а други дарил с по-малко. Късметът всекиму е различен, но стига човек да бъде здрав и упорит може да понаклони везните и в своя полза. Тъжно ми е обаче за хората, които са обречени от самото си раждане.

1526234_705398632811276_381465841_nТакова е американското момиченце Адалия Роуз (Adalia Rose). Тя страда от редкия синдром Прогерия, които може да се прояви на 1 от 8 милиона деца. Ако сте гледали филма “Странния случай на Бенджамин Бътън” с Брат Пит веднага ще се сетите за какво ви говоря. Малката Адалия е родена с малка фигурка на възрастен човек, голяма гладка главичка, старчески петна и страда от почти всички изменения на възрастта – намалено зрение, артеросклероза и др. За разлика от филма, в действителност такива хора доживяват до средата на тинейджърските си години.

Повечето родители биха се смутили, биха поели по пътя на санаториумите, а има и такива, които биха оставили детето си на чужди грижи. Не и семейство Роуз. Въпреки, че имат още едно нормално момче, те решават, че и малкото им момиченце заслужава нормален и пълноценен живот за времето, което й е отредено. Искат дъщеричката им да бъде приета в обществото и много обичана. Затова запознават обществото със страшния синдром. Серия от телевизионни предавания показват нейния случай и правят хората съпричастни. Правят общност в подкрепа на Адалия във Фейсбук и публикуват всекидневните й занимания, събитията в семейството и отношението на околните в обкръжението й. Адалия е весело и усмихнато дете, което наравно с другите деца обикаля от врата на врата на Хелуин, забавлява се със семейството си, облечена е хубаво като кукличка и обожавана от познати и непознати.

Случаят с Адалия е само един от проявленията на много редки заболявания в света. Родителите й са пример за доброта, човечност и любов. Те показват на обществото как трябва да се отнасяме с различните и как можем с малко да подарим много, осигурявайки един щастлив живот, макар и кратък.

 

Google+ Comments