Каквото било, било

Не, това не е песен на Криско или на друга популярна сред младите поп или рап звезда. Това си е един рефрен, който си ни е добре познат и си го повтаряме само за да се уверим, че все още го помним.

new-years-eve-globalСтъпихме в новата 2016-та година. Да ни е честита! Надяваме се да е по-добра от предходната и си пожелаваме всичко лошо да остане назад в миналото. Да е “било”, а хубавото “да бъде”. Тази вътрешна нагледа е доста полезна, защото в случването на нещо обикновено се съдържа магията на вярването. Естествена сугестия или така нареченото самоизпълняващо се пророчество, което ние сами си пророкуваме. А именно – силно вярваме, че бъдещето ще е по-добро и само заради това мислене го правим такова.

Силата на мисълта ни е много важна. Особено когато ни се е случило нещо не много приятно през изминалата година. Благодарение на всеобщото празнично посрещане на новата година ние психологически слагаме стена на миналото и посрещаме настоящето.

Всъщност колективната мисъл помага на индивидуалната да осъзнае. Затова е добре, когато някой е преживял нещо неприятно най-добрите му приятели или близки да му организират някакво тържествено събитие, в което съвсем ритуално се изпраща старото и се посреща новото. Така на чисто психично ниво ще се осъществи пречистването и поемането към бъдещето.

И така, приятели и читатели, независимо дали 2015-та е била по-благосклонна и добра за вас или има неща, които искате да си останат там, не забравяйте, че новата 2016-та ще бъде много по-щастлива и ви гарантирам, че ще е такава, само трябва и вие да сте убедени в това.

Google+ Comments