Добро суши? Къде: мнение за работата в Хепи

Първо да изтъкна, че суши е едно от любимите ми… ястия, ако мога така да го нарека. Второ – това е едно от онези специфични неща в кулинарното изкуство, които можете да си направите у дома, но изискват майсторлък и не всеки може да се справи.

Затова повечето хора, включително и аз, най-добре похапваме в някой суши бар. Добрите заведения обаче са рядкост, така че ако сте попаднали на такова, споделете в коментар под публикацията, за да бъдете полезни на някой почитател на сушито.

happy sushiМоят скромен суши опит показва, че едни от най-добрите, които наскоро съм вкусвала, са тези в ресторанти Хепи. При това не са само вкусни, но и много красиви и разнообразни като изпълнение – оши, нигири, футомаки, хосомаки, сашими, татаки с разнообразни продукти – сьомга, тон, краставица, със сирене филаделфия, киноа линия и каквото още се сетите. Здравословни и пресни… Така че в това отношение за работата в Хепи мога да сипя суперлативи.

Но освен че хапвате винаги вкусно, там и обслужването е бързо. Това е и основната причина да посещавам мястото редовно. Като на всеки един човек и моето време е ценно и когато знаеш, че за парите, които даваш, ще получиш качество без излишно размотаване, с бонус  любезно поведение от служителите, това те кара да се чувстваш на място си и да избираш един и същи ресторант всеки път. В Happy се справят много добре. Служителите са винаги усмихнати, при това с усмивка, която не ти говори: „Ехооо, на работа съм!”, а  оставаш с доброто впечатление, че всички работят с желание. А най-добрият стимул е доброто заплащане, както се знае. Не се съмнявам, защото отдаван се носят слухове, че заплащането в Хепи е по американска система, с различни бонуси по програми, социални придобивки и други. Но това е друга тема.

А сега малко полезна информация за ентусиасти:
Ако ви обземе неизбежното желание да се опитате да си приготвите суши у дома, най-добре потърсете готовите суши комплекти, които включват Нори (корите за свиване), специален ориз, бамбукова рогозка за навиване, бурканче уасаби, соев сос и джинджифил.

Няколко клипчета в YouTube ще ви покажат как да свивате Нотите и режете сушито. По-голямата тънкост обаче се крие във варенето на ориз. Когато аз приготвях за първи път суши, ми се наложи да изхвърля първия, защото стана на пихтия за времето на едно мигване. Следващата стъпка е в свиването. Малко да отпуснете рогозката и сушито ви се превръща в японска палачинка със скъп пълнеж.

И да си приготвиш суши в домашни условия наистина излиза скъпо. Затова по-добре зарежи своята работа, в Happy върви и на хубаво суши се наслади!

Google+ Comments